Jste zde

Domů » Argassi

Argassi

Argassi
Autor: heather

V blízkosti hlavního města Zakynthos (asi 3 km), jihovýchodním směrem, leží podél pobřežní silnice letovisko Argassi. Je to malá, ale moderně a pro turisty dobře vybavená obec. Návštěvníci si můžou vybrat mezi četným množstvím restaurací, tradičních taveren a hospůdek, kde zábava často bují až do rána. V okolí letoviska zase můžete navštívit spoustu starých kostelů, domů, mostů a akvaduktů.

Letovisko nabízí mnoho ubytovacích možností, jsou tu hotely, penziony a apartmány různých velikostí a kvality. Turisté mohou volit mezi klidnými nebo rušnými lokalitami. Najdete tu také hodně obchodů: s potravinami, cukrárny, se suvenýry, klenotnictví a spoustu dalších.
Argassi je denně spojeno s hlavním městem ostrova pravidelnou autobusovou dopravou. Je tu také možnost pronajmout si auta, džípy, mopedy, motocykly anebo jízdní kola.

Ke strávení příjemného večera je na výběr mnoho typických taveren s tradiční místní kuchyní, jsou tu i možnosti rychlého občerstvení, tzv. fast foody", ještě později večer je možné zajít na skleničku do některého baru či hospůdky a poslouchat dobrou muziku.
Zdejší hospůdky lákají turisty svým pěkným estetickým vzhledem.

Nádherná zátoka, ve které středisko leží, je nejkrásnější hlavně v noci, když se vydáte směrem od Vassilikosu k městu Zakynthos. Můžete odsud pozorovat jak Argassi, tak také celé hlavní město ostrova.
Místní pláž se skládá z menších zálivů, ve kterých je uprostřed zelené vegetace vybudováno mnoho barů. Dlouhá písečná pláž nemá žádné zajímavosti, kromě pozůstatků starobylého mostu, který byl postaven částečně v písku a částečně v moři. Mořská polovina se už potopila, vy si ale můžete prohlédnout tu druhou polovinu na písku. Je to opravdu neobvyklé, vidět zříceninu z minulosti v blízkosti moderních hotelů.

Argassi - pozůstatky starobylého mostu
Geografie: 

Místo

Argassi 37° 45' 59.4828" N, 20° 55' 18.4764" E
Location