Jste zde

Domů » Limni Keri

Limni Keri

Vesnička Limni Keri

Asi 20 km od hlavního města Zakynthos se na stejnojmenném ostrově nachází malá obec Limni Keri. Leží pod mysem Marathia, před malým "želvím" ostrovem Marathonissi, který je součástí mořského národního parku. Z místa se také snadno dostanete k nedalekým jeskyním, k plážím mysu Marathia nebo do mořského parku s želvami caretta caretta.

Jen několik minut od Limni Keri, pokud se vydáte po pravé stoupající silnici, je vzdálená malá horská vesnička Keri. Tato malá, ale krásná obec s velmi úzkými uličkami a starými kamennými domy, které jsou postaveny kolem kafenia na centrálním náměstí, zůstala po celé věky nezměněna.
Zde musíte určitě také navštívit i místní klášter stejně jako maják, ze kterého můžete obdivovat dech beroucí pohled na zdejší panorama. Obzvláště hezké je to zejména při západu slunce, když jsou dobře viditelné bílé skály Mitzitres.

Místní pláž je obklopená mnoha piniemi a navečer tu místní hospůdky a obchody vytvářejí velmi zvláštní atmosféru. Pláž je sice malá, ale krásná a rozprostírá se podél pobřežní promenády. Je oblázková, ale mořské dno je písečné.
Moc obchodů v místě nenajdete, pouze ty se suvenýry, potravinami nebo stánky s ovocem. Večer si můžete vyjít do typických místních taveren s tradiční kuchyní, ale jinak je obec velmi klidná.

Obec Limni Keri je malá, ale přesto nabízí k ubytování dostatek apartmánů. Je tu ale jen omezené množství hotelů a ve vzdálenosti několika kilometrů je také kemp. V Keri je ubytovacích možností ještě mnohem méně. Je tu jen několik soukromých domů, ve kterých je možné se ubytovat a také luxusní hotel s bazénem.

Během týdne zajišťuje spojení s hlavním městem Zakynthos místní autobusová doprava, která jezdí přibližně 2x denně, kromě víkendu. Pronajmout si tu však můžete auto, džíp, motocykl nebo jízdní kolo. Nedaleký ostrov Marathonissi nebo jeskyně můžete zase navštívit zapůjčenou lodí nebo člunem.

Ostrov Marathonissi
Geografie: 

Místo

Limni Keri 37° 40' 56.19" N, 20° 50' 12.9408" E
Location