Jste zde

Domů » Historie a památky

Muzea na ostrově, 2. část

Zakynthos se svatou ikonou v muzeu
Autor: heather

V roce 1953 bylo celé město zničeno silným zemětřesením, ale tato budova zůstala stát a byla později jen částečně zrekonstruována Dionisiem Romou. V současné době představuje jedinečný příklad městské výstavby na ostrově Zakynthos před oním tragickým zemětřesením.

Budova má prostorné a vyzdobené pokoje, knihovny s opravdu vzácnými vydáními, jsou tu k vidění rodinné portréty, malby, rytiny, staré zbraně a různá umělecká díla, která odrážejí potřeby, očekávání, mentalitu a způsob života staré aristokracie na ostrově Zakynthos.

Muzeum je otevřeno denně od 10:00 do 14:00 a od 19:00 do 21:00 hodina najdete ho v ulici Louka Karer, nedaleko od náměstí Platía Solomoú a radnice města Zakynthos.

Muzeum hospodářství

Toto muzeum bylo založeno v roce 1998 v malé vesničce Pigadakia v okrese Alykes, a představuje návštěvníkům historii a kulturu typického venkovského života na řeckém ostrově. Můžete si zde prohlédnout vzácné předměty ze 16. století, jako například různé nástroje, vzácné místní řemeslné výrobky, apod..

Obecní knihovna

Obecní knihovna se nachází ve velké budově na náměstí Platía Solomoú, její příběh začal již v roce 1628. Před zemětřesením a požárem, který bohužel vše zničil, zde byly uloženy dokumenty a důležitá díla básníků minulosti. Díky některým ostrovanům, kteří vlastnili zajímavé knihy a dokumenty, a dali je muzeu k dispozici, bylo možno alespoň částečně zrekonstruovat minulost ostrova.

V knihovně si tak můžete prohlédnout vzácné knihy o historii a tradicích na Zakynthosu, díla známých spisovatelů, kopie starých časopisů o druhé světové válce a obrázky ostrova před zemětřesením.

Želvy caretta caretta

Výstavní centrum a muzeum mořských želv caretta caretta najdete v Dafni, které se nachází v oblasti Vassilikos v jižní části ostrova. Krajinná oblast muzea, výstavní a informační materiál, i využití multimediálních nástrojů nabízejí návštěvníkům skvělé možnosti dozvědět se něco více o těchto mořských želvách, které na ostrově vyhrabávají svá hnízda pro kladení vajec do písku.

Funkce centra ale není omezena pouze na studium a podporu mořských želv, ale zaměřuje se také na informace o různých druzích rostlin a živočichů, které na ostrově rostou a žijí, a také na tradice a historii ostrova. Stavba muzea byla financována z Evropského fondu pro regionální rozvoj a z národních zdrojů.

Místo

Pigadakia 37° 48' 56.3292" N, 20° 45' 56.4408" E
Location