Jste zde

Domů » Pláže

Pláže na západním pobřeží

Západní pobřeží Zakynthosu je prý z celého ostrova nejkrásnější, ale pláže nejsou z vnitrozemí snadno přístupné. Následující pláže z vnitrozemí přístupné jsou, s výjimkou krásné "pláže s vrakem".

Plakaki

Abyste tuhle pláž vůbec našli, je třeba jet do místa Agalas a tam sledovat ukazatele vedoucí k jednomu průseku. Odtud pak vede malá cestička mezi skalami k moři, kde si můžete odpočinout na velkém, plochém kameni.

Vydáte-li se dále doleva, najdete ideální místo pro potápění v křišťálově čisté vodě. Stačí si jen s sebou vzít ručníky a sejít dolů, ovšem je také zapotřebí dávat pozor na děti, protože stezka je velmi strmá. Když se budete vracet, můžete si povšimnout místních Andronioských studní. Budete svědky fascinujícího zážitku, protože se používají ještě dnes.

Porto Roxa

Přístav Roxa je snadno dostupný autem ve směru z vesnice Agios Leon nebo z přístavu Limnionas, nachází se zhruba v polovině západního pobřeží ostrova Zakynthos. Zátoka nabízí skvělé možnosti koupání ve třpytivé a křišťálově čisté mořské vodě.

V zátoce kotví jen malé rybářské lodě a lze snadno sejít po malých schůdkách až dolů k moři. Do vody se dá skočit i ze skokanského prkna, které je zde umístěno asi 4 m nad hladinou moře.
Nejsou tady ale žádné příležitosti k vypůjčení slunečníků nebo plážových lehátek. Jsou tu pouze kamenné dlaždice, kde si můžete rozprostřít svůj vlastní ručník.

Porto Limnionas

Tato pláž se nachází přibližně uprostřed západního pobřeží a je možné se sem dostat autem z vesnice Angios Leon. Je to spíše jen fjord, než pravá pláž. Pro svou krásu si ale i toto místo plně zaslouží vaši pozornost v rámci tohoto seznamu nejlepších a dostupných pláží.

Porto Stenitis

Porto Stinitis představuje velká zátoka s čistou vodou a s jeskyněmi podél pobřeží. Zátoka Stinitis je místo chráněné před větrem, kde kotví pár rybářských člunů. Chcete-li si zdejší moře opravdu užít, nezapomeňte na potápěčské brýle a ploutve.

Dopravit se sem lze po asfaltové silnici z Maries, která ovšem na svém konci již vyasfaltována není. Je to klidná oblast, kde si můžete dokonale vychutnat krásnou přírodu Zakynthosu. Okolí není nijak turisticky vyvinuté a chybí zde také pláž. Dá se tady ale v pohodě plavat, i když to zřejmě není to pravé místo, kde byste asi strávili celý den.

Porto Vromi

Porto Vromi je překrásná zátoka v severní části ostrova. Dělí se na dva menší zálivy a dá se sem dojet dvěma různými cestami. Z obou zálivů vyplouvají čluny k nedaleké pláži Navagio. Pobřeží, které se tu tyčí nad mořem, je bohaté na jeskyně a malé pláže. Pouze v jižní zátoce je malá písčitá pláž.

Chybí zde možnost pronajmout si slunečníky, ale lze si vypůjčit tolik oblíbená šlapadla a zajet si k jeskyním v blízkosti zátoky. Zajímavým místem je také malý ostrůvek naproti přístavu Vromi.

Shipwreck

Pláž s vrakem lodi, který tady spočívá v bílém písku, je bezesporu tou nejznámější a nejvíce fotografovanou pláží z celého Řecka. Pláž je nádherná a je úplně jedno, zda se sem dopravíte třeba kajakem či se na ni budete dívat a obdivovat ji shora. Proto je také plným právem zařazena k těm deseti nejkrásnějším místům ostrova.

Zakynthos se zátokou Porto Stenitis
Zakynthos s pláží Shipwreck
Autor: kdask

Místo

Pláž Porto Vromi, Zakynthos 37° 49' 20.6076" N, 20° 38' 5.3196" E
Location