Jste zde

Domů » Agios Sostis

Pláže v zálivu, 1. část

Pláže ostrova Zakythos v zálivu Kolpos Lagana od západu k východu

Mys Marathia

Krásný mys Marathia v blízkosti Limini Keri najdete na konci zálivu u mořského parku. Pokud se vydáte vpravo po stoupající silnici, otevře se před vámi pohled na celý ostroh. Silnice je v dobrém stavu a snadno se po ní dá jet jak autem, tak i třeba na motocyklu. Zavede vás k malým plážím, které nejsou ani v srpnu nikterak přeplněné.

Tyto pláže jsou tvořeny především hladkými oblázky, které jsou ideální pro opalování. Mořská voda je tady čistá a je tu plno ryb. V blízkosti pláže je i pár snack barů, takže není potřeba se kvůli tomu vracet zpátky do Limini Keri. Na největší z těchto pláží si můžete pronajmout slunečníky a plážová lehátka, a je tu k dispozici i taxi služba na ostrov Marathonissi.

Limni Keri

Tato pláž je malá, ale hezká a rozprostírá se u pobřežní promenády s turistickými restauracemi a obchody. Pláž je kamenitá, ale moře tady má písčité dno. Lze se odtud i snadno dostat na ostrůvek Marathonissi nebo podnikat výlety do jeskyní u mysu Marathia. Pro ty náročnější návštěvníky jsou tu i příležitosti k vypůjčení motorových člunů.

Kaminia

Malá pláž Kaminia je pokrytá bílými oblázky. Není tady nijak hluboko a voda je zde krásně průzračná. Jedinou vadou na kráse je jen poněkud obtížný přístup, do vody vedou totiž trochu nepohodlné schůdky. Snazší dostupnost je od Porto Koukly. Tato pláž je ale přímo ideálním místem jak strávit nějaký čas téměř o samotě.

Porto Koukla

Porto Koukla je vlastně takový písečný výběžek do moře. Je obklopen zálivem a je odtud nádherný výhled od ostrova Marathonissi až k Agios Sostis. Pláž se skládá ze dvou částí. První část cesty můžete podniknout po vodě a vydat se prostě podél pláže Agios Sostis. Jde o poměrně volnou pláž, která zasahuje až k malému ostrohu. Za ním se pak rozprostírá druhá část pláže, která se skládá z písku a z oblázků. Po vodě se sem ale nedostanete.

Agios Sostis

Jedná se o malý ostrůvek před přístavem Lagana. Je spojen s pevninou dřevěným mostem a bývá osvětlen i v noci. Zemětřesení v minulosti tenhle ostrůvek oddělilo od Zakynthosu a nyní je hojně navštěvovaný mnoha turisty.

Zakynthos s pláží na ostrůvku Agios Sostis
Autor: nickpgr
Zakynthos s pláží Laganas
Autor: Dean Sas

Místo

Pláž Porto Koukla, Zakynthos 37° 42' 55.9584" N, 20° 51' 45.108" E
Location