Jste zde

Domů » Tsilivi

Tsilivi

Část města Tsilivi

Tsilivi se nachází na severovýchodě idylického ostrova Zakynthos, 5 km od stejnojmenného hlavního města a asi 9 km od letiště. Vesnička se během krátké doby rychle rozvinula v jednu z nejvýznamnějších turistických destinací na ostrově. Stejně jako střediska Kalamaki, Laganas, Alykes anebo Argasi se jedná o aglomeraci s moderními turistickými zařízeními a křišťálově čistým mořem. V provozu je zde mnoho rodinných taveren, restaurací, diskoték, barů a nočních klubů, které se postarají o zábavný večerní program.

Původně velmi malá vesnice je dnes skvělým místem pro vzrušující a nezapomenutelnou dovolenou, aniž byste přitom opustili řecké tradice. Letovisko je obklopeno olivovými háji a vinicemi, a je položeno u 2 km dlouhé pláže se zlatě zbarveným pískem. Pláž je již několik let jako jedna z nejčistších na ostrově Zakynthos oceněná Modrou vlajkou. Mírně se svažující pláž do moře je ideální pro děti, které si zde mohou v klidu a bezpečně hrát.
Je tu mnoho možností pro aktivní dovolenou, k pronajmutí jsou tu šlapadla, vodní lyže, motorové čluny apod.

Letovisko je s hlavním městem Zakynthos dobře propojené denním autobusovým spojením. Je tu také možnost pronajmout si auto, džíp, moped nebo jízdní kolo.
K dispozici je také mnoho ubytovacích možností, jsou tu hotely, penziony i apartmány. Na výběr je mezi ubytováním na pláži nebo ve vnitrozemí, v blízkosti Tsilivi je dokonce i kemp.

Pro milovníky nákupů tu jsou tržnice s potravinami, cukrárny, obchody se suvenýry, klenotnictví a mnoho dalších obchodů.
Ve večerních hodinách je na výběr velké množství různých restaurací, hospůdky s tradiční řeckou kuchyní nebo italské či čínské restaurace. Později si můžete vychutnat drink v některé hospůdce a poslouchat místní lidovou hudbu. Je tu také diskotéka s karaoke nebo můžete sledovat promítaní filmů v původním jazyce.

Vzhledem ke své přátelské atmosféře, krásné řecké přírodě a zaručenému slunečnému počasí je toto místo skvělým prázdninovým místem pro všechny věkové kategorie.

Ostrov Zakynthos a pláž Tsilivi
Geografie: 

Místo

Pláž Tsilivi 37° 48' 58.284" N, 20° 52' 29.0928" E
Location