Jste zde

Domů » Alikanas

Alykes a pláže, 1. část

Jedna z pláží na ostrově Zakynthos
Autor: MattLake

Nádherné písečné pláže u městečka Alykes na řeckém ostrově Zakynthos lákají mnoho návštěvníků k odpočinku na lehátku. Pláže jsou tady menší i větší, ale všechny jsou čisté.

Voda je mělká a tyrkysově modrá, a je velice vhodná a bezpečná ke koupání i pro děti. Jsou tady zkrátka perfektní pláže pro celou rodinu! Pozornosti si nepochybně zasluhuje skutečnost, že některé z nich byly oceněny tzv. "Modrou vlajkou".

To je jakási "ekoznačka", že zde byly dodrženy určité normy: kvalita vody, bezpečnost a služby. Je to symbol ochrany a udržování životního prostředí.

Pláž Alykes

Slavná zlatá písečná pláž se nalézá na severovýchodním pobřeží ostrova Zakynthos a i jí byla udělena Modrá vlajka. Voda je tu kolem pobřeží mělká, takže jde o místo velice bezpečné, a proto i oblíbené mezi rodinami s malými dětmi.

Můžete se zde věnovat nejrůznějším druhům vodních sportů či podniknout výlet za delfíny se společností Golden Dolphin, jejíž stanice se nachází hned u mola.

Pláž Alikanas

Tato pláž se nachází v mírně zakřivené zátoce s výhledem na hluboké modré moře, a je odtud i překrásný výhled na pobřeží blízkého ostrova Kefalonia.

Písečná pláž je pokračováním pláže Alykes a je tu stejně jemný zlatý písek s křišťálově čistou vodou. Kromě toho je zde bezpečné koupání i pro děti. Můžete tady úplně vypnout a naplno relaxovat, a vychutnávat si teplé sluneční paprsky.

Přímo znamenitý je místní lahodné ovocný salát nebo různé studené nápoje u mnoha plážových barů. Z celé škály nejrůznějších vodních sportů jmenujme alespoň vyjížďku na vodních šlapadlech, na kolech ringos, paragliding či vodní banány!

Pláž Amoudi

Na severovýchodě ostrova Zakynthosu narazíte i na okouzlující pláž Amoudi, na jedno z nejlépe střežených tajemství Zakynthosu. Také z této pláže je nádherný výhled na pobřeží ostrova Kefalonia.

Stejnojmenná vesnička Amoudi září svými oslnivě bílými domky s typicky řeckým kouzlem a přátelskou atmosférou. To vše dělá z tohoto místa ideální volbu pro rodiny s dětmi a pro páry, které si chtějí užít klidnou a pohodovou dovolenou.

Místní obyvatelé zde zachovávají původní jednoduchost a tradiční charakter a tím i onu nezaměnitelnou atmosféru. Vesnice a její okolí je ještě pořád prakticky nedotčená cestovním ruchem a existuje tady opravdu jen pár ubytování, taveren a barů, ale zato máte možnost ponořit se do místního života Řeků.

Místo

Pláž Alykes, Zakynthos 37° 50' 30.9516" N, 20° 46' 11.3232" E
Location