Jste zde

Domů » Kalamaki

Kalamaki

Kalamaki

Kalamaki je název letoviska na jihu řeckého ostrova Zakynthos. Nachází se přibližně 3 km severovýchodně od rušného letoviska Laganas, od kterého je odděleno jen velkým piniovým lesem, který se rozprostírá hlavně podél hlavní silnice. I přes těsnou blízkost si ale udržuje mnohem uvolněnější atmosféru než jeho soused. V posledních letech zažilo středisko rychlý boom kvůli rostoucímu přílivu cestovního ruchu a počtu charterových letů do této oblasti.

Nově postavené hotely a restaurace poskytují turistům komfort všeho druhu. V nedávné době zde bylo také otevřeno mnoho barů a obchodů se suvenýry, vždyale s ohledem na životní prostředí a na pláž. Zdejší pláž je rozšířeným pokračováním pláže v městečku Laganas. Proto zde také platí stejné zákony a omezení, které se týkají ochrany pláže v Laganasu.

Místní pláž má velmi jemný písek. V její první části, v blízkosti hotelů, je pláž hojně navštěvovaná, zatímco na jejím konci, kde skaliska sahají až do vody, potkáte obvykle jen pár návštěvníků. Tak zde i v srpnu můžete být téměř sami a užívat si křišťálově čistou a velmi teplou mořskou vodou. Kvůli zdejším chráněným mořským želvám caretta caretta mohou turisté tuto pláž navštívit jen v určitých obdobích. V důsledku toho řecká vláda vyhlásila tuto pláž jako součást národního mořského parku Zakynthos. Řecký parlament již dříve chránil tuto oblast prostřednictvím rozvoje právních předpisů v roce 1986. To vedlo k tomu, že je zde koupání zakázáno v noci, také tu nejsou povoleny sporty jako je třeba vodní lyžování.

Mezi městečky Kalamaki, Laganas a Zakynthos jezdí denně pravidelné autobusové linky. Můžete si zde ale také pronajmout auta, džípy, mopedy či jízdní kola.
Také se tu nabízí mnoho ubytovacích možností, např. hotely, apartmány nebo studia všech kategorií. Turisté si mohou vybrat ubytování v klidnější části města nebo naopak v rušnější části se spoustou zábavy. K dispozici je mnoho obchodů s potravinami i se suvenýry a ke strávení příjemného večera si můžete vybrat z mnoha typických taveren s tradiční kuchyní anebo zvolit rychlé občerstvení či hospůdku.

Geografie: 

Místo

Kalamaki 37° 44' 4.524" N, 20° 53' 42.0432" E
Location