Jste zde

Domů » Pláže

Pláže na východním pobřeží, 2. část

Pláž Alikanas

Alikanas je také jméno jedné starověké pláže, která ale neleží v zátoce Alykes, nýbrž na jihu ostrova Zakynthos. Tato pláž je menší a méně široká než její slavnější jmenovkyně, nabízí zato soukromou atmosféru, křišťálově čistou vodou a jemný písek.
Je obtížné najít u pláže parkování, protože na konci je silnice velmi úzká a není vyasfaltovaná.

Pláž Psarou představuje krásný písečný "jazyk", který leží u křišťálově čistého moře. Nachází se ve velmi klidné oblasti ostrova. Protože je pláž překrásná, ale nepřeplněná turisty, představuje ideální místo pro ty lidi, kteří si chtějí jen odpočinout a relaxovat. Moře tu není příliš hluboké a je tak ideální i pro nepříliš zdatné plavce.

Od hlavního města Zakynthos směrem na sever, asi 1 km za obcí Tsilivi, je možné odbočit vpravo na silnici, která vede k pláži Donkey.
Za své jméno vděčí oslům, kteří v minulosti žili na této pláži.Na pláži je malý písečný amfiteátr s malým přístavem, který byl v minulosti hodně používán. V současné době je využíván jen malými rybářskými čluny nebo soukromými loděmi.
Na pláži je také hřiště na plážový volejbal, a kromě letnich měsíců červenec a srpen, se jedná spíše o klidné místo.

Pláž Ampoula se táhne podél pobřežní silnice mezi obcemi Alykes a Tsilivi. Je to směsice oblázků a písku, a jemně se svažuje do moře.
Je možné si tady zapůjčit slunečníky a lehátka, postavit je na trávník a jít se občerstvit do restaurací a snack barů, které se nacházejí v okolí pláže.

Pláž Tsilivi je jednou z nejproslulejších pláží ostrova, jedná se o velmi dlouhou písečnou pláž. Prvních 30 až 40 metrů mořského dna je písek, pak je dno skalnaté. Na pláži jsou různé turistické a sportovní možnosti, a nabídka různých vodních sportů. Můžete si tu třeba pronajmout šlapadla, vodní skútry a další vybavení.

Pláž Krioneri od přístavu Zakynthos směrem na sever je sice velmi dlouhá, ale úzká. I když se nejedná o nejkrásnější pláž ostrova, i zde můžete provozovat mnoho sportovních aktivit. Jsou zde tenisové kurty, dětské hřiště anebo jachtařský klub. Tato pláž je navštěvována hlavně o víkendu místními obyvateli.
Doporučujeme projít pobřežní promenádu nad pláží Zantes až ke Krioneri po místo, kde začíná silnice stoupat. Zde je možné zaparkovat a koupat se. Protože se v hloubce nachází mnoho korálů, je možné si vyzkoušet i šnorchlování nebo potápění.

Pláž Psarou
Pláž Tsilivi

Místo

Pláž Tsilivi 37° 48' 57.7404" N, 20° 52' 35.1732" E
Location