Jste zde

Domů » Pláže

Pláže na východním pobřeží, 3. část

Pláž Porto Zoro a její okolí
Autor: heather

Záliv, ve kterém leží pláž Argassi, je navečer překrásný, a to hlavně pokud se budete vracet z obce Vassilikos zpět do hlavního města Zakynthos. Je odsud vidět jak malá obec Argassi, tak i hlavní město ostrova.
Dlouhá písečná pláž není ničím zvláštní, kromě antického mostu, který je částečně postavený v písku a částečně je již potopený v moři.

Pláž Porto Kaminia je první z mnoha pláží v této oblasti, leží hned za obcí Xirokastelo. Jedná se o dlouhou písečnou pláž, nepříliš širokou. Hned za pláží je anglicky střižený trávník, kde je možné zapůjčit slunečníky a lehátka.

Pláž Porto Zoro je jedna z mnoha pláží v jižní části ostrova, která je jen písečná. Zvláštností této pláže jsou jedinečné skalní útvary, které vypadají jako houby vynořující se z moře.

Banana je největší pláž ostrova Zakynthos. Ostroh působí nekonečným dojmem a ačkoli je pláž daleko od obcí a budov, je velmi dobře dostupná.
Chcete-li navštívit tuto pláž, musíte se nejdříve dostat k piniovému lesíku, který pláž obklopuje a přejít jej. Na pláži je hned několik barů pro občerstvení návštěvníků.

Po minutí jehličnatého lesíku najdete ukazatele pro pláže Plaka Ionion a Agios Nikolaos, které jsou si velmi podobné. Jsou písečné a najdete na nich restaurace a bary, kde si můžete v teplých dnech odpočinout a posilnit se.
Zabavit se tu můžete různými vodními sporty, například parasailingem. Potáhne vás rychlý člun a přitom se budete vznášet ve výšce na padáku.

Pláž Plaka je oproti pláži Agios Nikolaos menší a klidnější. Provozování vodních sportů tu není možné. Můžete si tu ale pronajmout slunečník s lehátkem. Půjdete-li podél pláže, můžete vidět malé sošky, které jsou umístěné jen několik metrů od vody na skaliscích.

Porto Roma je poslední pláž východního pobřeží, nepočítáme-li pláž Gerakas. Leží směrem k zátoce želv a je také písečná. Je méně široká než předchozí pláže, ale můžete zde také přistát s malým člunem. Za tímto účelem tu byl postaven maličký přístav.
Pláž je pojmenovaná po důležitém obyvateli ostrova Zakynthos, po Alessandru Romovi, který na tomto místě žil.

Místo

Pláž Argassi 37° 45' 58.7592" N, 20° 55' 20.6472" E
Location