Jste zde

Domů » Alykes

Alykes a pláže, 2. část

Pohled na pláž ostrova Zakynthos
Autor: Dean Sas

Pláž Amoudi je pokračováním známějších pláží Alykes a Alykanas na řeckém ostrově Zakyntos.

Narazíte tady opět na jemný písek a křišťálově čistou vodu s výjimečnou kvalitou, ideální pro koupání.

Čeká vás perfektní pláž a klidný odpočinkový den, protože cestovní ruch tady ještě zdaleka není tak rušný, jako je tomu na ostatních plážích v okolí.

Pláž Xehoriati

Tato pláž tvoří dlouhý úzký pás a je též místními označovaná jako "Staré Alykanas". Osamělá pláž je na jednom konci kamenitá a písčitá a točí se kolem pobřeží. Na této pláži nenajdete ani žádná lehátka a neprovozují se zde ani žádné vodní sporty.

Jsou tu jen nedaleké dva snack bary. Dobrá věc je, že je tato pláž velmi klidná, a že tu bývá jen velmi málo návštěvníků. Krajina kolem pláže je malebná a nabízí se odtud úžasné výhledy na Jónské moře a na ostrov Kefalonia.

Pláž Xehoriati se nachází mezi plážemi Alykanas a Amoudi. Ačkoli tady není k dispozici mnoho ubytování (většinou pouze nějaké prázdninové apartmány), v sousedních střediscích najdete obchody, restaurace i nějaké ty zábavní podniky.

Pláž Psarou

Pláž objevíte mezi letovisky Amoudi a Tsilivi a je to bezesporu jedna z nejvíce malebných oblastí na severovýchodním pobřeží ostrova. Vesnička není dosud nějak silněji ovlivňována cestovním ruchem, a proto je stále velmi tradiční a řecká.

Takové idylické místo, jako je toto, asi nenajdete nikde jinde na celém ostrově Zakynthos. Je to poklidná a tichá oáza s nádherným výhledem na Jónské moře a za jasného dne můžete dokonce vidět až na pobřeží Kefalonie.

Krásná písečná pláž a křišťálově modré moře jsou ideální pro opalování a odpočinek. Můžete si i dopřát procházku po nedotčené okolní přírodě a nechat se inspirovat přírodní krásou květin.

Místní obyvatelé jsou velmi přátelští a z jejich tváří doslova vyzařuje srdečnost. Určitě byste si tu měli dopřát opravdu typický řecký večer v taverně s tradičními zakynthoskými pochoutkami u sklenky znamenitého vína.

Pláž Amboula

Podél pobřežní silnice mezi Tsilivi a Alykes objevíte klidnou a malebnou vesnici Amboula. Toto okouzlující místo je ideální pro ty, kteří hledají klid a relaxaci, a je vybaveno i několika tradičními tavernami a malými obchůdky.

Tato pláž písčitá není zavalena žádnými ohromnými davy turistů a jsou zde k mání i plážová lehátka a židličky. Je tu dokonce i taverna a plážový bar. Pláž nabízí přátelskou a rodinnou atmosféru a krásný výhled na Jónské moře.

Geografie: 

Místo

Pláž Psarou, Zakynthos 37° 50' 19.6188" N, 20° 48' 54.3564" E
Location