Jste zde

Domů » Vassilikos

Vassilikos

Zakynthos s pláží Vassilikos

Vassilikos leží v jižní části ostrova Zakynthos, na poloostrově Skopos. Jeho domy jsou roztroušené mezi kostely a turistickými obchody. Vesničku obklopuje krajina s velkým piniovým lesem a četné písečné pláže. Vassilikos je známý pro svou klidnou atmosféru s luxusními residencemi ve vnitrozemí a hospůdkami pro mladé na plážích.

Lesnatá krajina nabízí mnoho tras k procházkám i k turistice a úchvatné panorama. Velká část poloostrova Skopos leží v přírodní chráněné oblasti Marina Park, který slouží hlavně k ochraně mořských želv a pláží.

Letovisko má velký počet pláží, většina z nich je písečných a dobře vybavených službami pro turisty. Nejznámější pláže jsou Kaminia, Geraka, Dafni, Porto Zoro, Banane, Agios Nikolaos, Plaka e Porto Roma.

Pláž Ionio, zvaná také Banane, je jednou z největších pláží na ostrově, s mělkou a křišťálově čistou vodou. Na pláži najdete několik malých barů, stejně jako půjčovnu s lehátky a slunečníky.

Pláž Geraka je v zátoce s nekonečným pískem, která je zřejmě nejkrásnější zátokou nejen v oblasti kolem, ale na celém ostrově. Tady kladou svoje vajíčka želvy caretta caretta, což znamená, že pláž je chráněná. Neprovozují se zde žádné vodní sporty a nenajdete zde ani bary.

Pláž Agios Nikolaos vděčí svému názvu stejnojmennému malebnému kostelu, který se nachází na malém kopci na konci pobřeží. Je to nejvíce kosmopolitní pláž ostrova. K dispozici jsou plážové bary s hlasitou hudbou, spousta lehátek, slunečníků a také spoustu příležitostí pro vodní sporty.

Pláž Dafni je opravdovým rájem se spoustou písku a s krásným výhledem na záliv Laganas. Naproti ní uvidíte malý ostrůvek Pelouzo. Stejně jako na pláži Geraka i zde kladou želvy svá vejce a pláž je chráněná jako mořský národní park. Přístup na pláž je od hlavní silnice a je celkem obtížný.

Z obce se do hlavního města Zakynthos dostanete pohodlně pravidelným autobusovým spojením, autobusy jezdí několikrát denně tam a zpět. Je tu také možnost pronajmout si auto, džíp, moped nebo jízdní kolo.

Vassilikos nabízí širokou škálu ubytovacích zařízení, jako jsou třeba příjemné vilky ve vnitrozemí, obklopené zelení nebo hotely v blízkosti moře. V nabídce jsou samozřejmě také studia a apartmány s vybaveným kuchyňským koutem. Protože je tato oblast dost exkluzivní, je tu mnoho luxusních nabídek k ubytování, kde můžete strávit svoji dovolenou.

Ve vesničce jsou také možnosti k nakupování, najdete tady minimarket, pekárnu i obchůdek se suvenýry. Výběr obchodů ale není tak široký jako v jiných částech ostrova Zakynthos.

Tato oblast je velmi klidná, večer můžete vyrazit do několika tradičních taveren, kde si mimo jiné můžete pochutnat na čerstvých mořských rybách. Milovníci nočního života zde jinak mnoho možností k zábavě ale nenajdou. Musí za ní vyrazit do letoviska Argassi, které je vzdálené asi 10 kilometrů a najdete v něm velké množství barů a klubů s řeckou i cizí hudbou.

Část pobřeží u vesničky Vassilikos
Autor: zolakoma
Geografie: 

Místo

Pláž Vassilikosu 37° 42' 23.904" N, 20° 59' 16.0404" E
Location